Golvslipning i Järfälla förlänger trägolvets livslängd samtidigt som du ökar värdet på din bostad. Trägolv är i regel väldigt tåligt och ett prisvärt alternativ så länge det sköts om. En stor fördel med trägolv är att det är lätt att återge golvet sin tidigare glans och färg genom slipning.

Genom att golvslipa i Järfälla förnyar du inte bara ditt hem, utan du höjer även värdet på bostaden om du går i försäljningstankar.

Golvslipning och misstag

Det man gör när man slipar golvet är att man tar fram och förädlar träet. Man slipar fram det fina naturliga mönstret i golvet samtidigt som man tar bort eventuellt slitage som gett golvet fula märken. Allt ifrån tunga möbler, husdjur, skor och år av rörelse sätter sina spår.

Ett trägolv är en investering. Det är billigare att slipa golvet än att lägga ett helt nytt golv. Dessutom tar det kortare tid, iallafall om du använder dig av Svensk golvslipning järfälla till hjälp.

Genom att ta hjälp av en firma förhindrar du även att förstöra golvet. En slipmaskin väger uppemot 70 kilo. Är man inte van vid att hantera en sådan maskin är det lätt att göra misstag. Råkar du exempelvis stanna till på ett ställe är det lätt hänt att det blir en djupare slipning på vissa ställen, och ditt golv blir ojämnt.

Ett annat vanligt misstag är att man råkar stanna maskinen med valsen nerfälld. Står maskinen still med en vals nerfälld bildas det vågor i golvet. Det enda sättet att åtgärda detta är att slipa ner hela golvet till samma höjd. Detta är både kostsamt och tidskrävande att fixa till. Så har du aldrig slipat ett trägolv innan rekommenderas det att ta hjälp av en erfaren firma.

Så ofta bör du golvslipa i Järfälla

En tumregel är en intervall om tolv år. Det märks på golvet när det är dags. Vanligtvis börjar trägolvet se grått och tråkigt ut, samt att det kan vara mycket slitage skador på golvet. Men att underhålla golvet åtminstone vart tolfte år är att rekommendera.